Öten, köztük fiatalkorúak sérültek meg gránátrobbanásban Ternopil megyében

2019. január 3., 16:17

A Ternopil megyei rendőrség kommunikációs részlegének tájékoztatása szerint az incidens a pidvolocsiszki járási Kologyijivka községben történt január 2-án este 23 óra tájban – jelentette az UNIAN hírügynökség.

A robbanást az azzal az RGO típusú kézigránáttal való óvatlan bánásmód okozta, amelyet egy 24 éves Malij Hodacskivi lakos hozott magával abba az épületbe, amelyben öt 15 és 24 év közötti leány és fiatalember együtt ünnepelte december 31-én a szilvesztert. Január másodikán úgy határoztak, hogy ismét összegyűlnek. A gránátot az asztalra helyezték. A veszélyes tárgyat az egyik 11. osztályos iskolás lány is megvizsgálta. Eközben véletlenül beleakadt a biztosítószegbe, amitől a kézigránát felrobbant.

A robbanástól valamennyi jelenlévő megsebesült, sérüléseik jellege és súlyossága eltérő. Hármuk állapota stabil, kettejüket az intenzív osztályon ápolják.

A helyszínt a nyomozók, a tűzszerészek és a bűnügyi szakértők is átvizsgálták. A bűnüldöző szervek munkatársainak célja megállapítani, honnan származott a robbanóeszköz. Az ügyben fegyverrel, lőszerrel vagy robbanószerrel való törvénytelen bánásmód miatt indult eljárás.

(unian.ua/Kárpátalja)