A CVK jóváhagyta a 2019-es elnök- és parlamenti választások költségvetését

2019. január 5., 13:43

A Központi Választási Bizottság (CVK) jóváhagyta a 2019-ben tartandó elnök- és parlamenti választások költségvetését – jelentette a CVK sajtószolgálata nyomán az Ukrajinszka Pravda.

Az elnökválasztás lebonyolítása 2 milliárd 354 millió 880 ezer hrivnyába, a legfelső tanácsi választások 1 milliárd 949 millió 620 ezer hrivnyába kerülnek majd. További 223 millió 539 ezer 600 hrivnyát fordítanak majd az Állami Választói Nyilvántartás működtetésére. Magának a Központi Választási Bizottságnak a március 31-én sorra kerülő elnökválasztás előkészítésével és lebonyolításával kapcsolatos kiadásai 266 millió 30 ezer 808 hrivnyát emésztenek majd fel.

A CVK ezenkívül határozatot fogadott el a körzeti választási bizottságok előlegfizetéséről az elnökválasztás előkészítéséhez és lebonyolításához szükséges áruk és szolgáltatások beszerzése során, valamint döntött az elnökjelöltek választási alapjainak bevételeiről és azok felhasználásáról benyújtandó pénzügyi beszámoló formai követelményeiről.

Az Ukrajinszka Pravda emlékeztet, többen máris jelezték indulási szándékukat az elnökválasztáson, köztük Valentin Nalivajcsenko, az SZBU korábbi vezetője, Andrij Szadovij, a Szamopomics (Önsegély) párt elnöke, Szerhij Kaplin, a Szociáldemokrata Párt elnöke, Volodimir Zelenszkij showman, Petro Szimonenko, az Ukrán Kommunista Párt elnöke, Vitalij Szkocik, az Ukrán Agrárpárt elnöke. Némelyik jelölt már az induláshoz szükséges dokumentumokat is benyújtotta a CVK-nak.

(pravda.com.ua/Kárpátalja)