A CVK bejegyezte az első elnökjelöltet

2019. január 6., 11:23

A Központi Választási Bizottság (CVK) Ihor Sevcsenko korábbi környezetvédelmi miniszter személyében bejegyezte az első elnökjelöltet – közölte az Interfax–Ukrajina hírügynökség nyomán az Ukrajinszka Pravda.

A CVK ugyanakkor január 3-i ülésén elutasította Volodimir Ratusa, a Brovariból származó jogvédő bejegyzését azzal az indoklással, hogy az általa benyújtott kérvény nem felelt meg a választási törvény követelményeinek, nem az előírásoknak megfelelően lett hitelesítve. Ezenkívül az önjelöltként indulni kívánó Ratusa nem nyújtotta be a 2,5 millió hrivnya biztosíték befizetését igazoló dokumentumot, az általa leadott önéletrajz terjedelme pedig meghaladta a kétezer karaktert. A közlés szerint Ratusa a fentiek mellett egy sor pontatlanságot is elkövetett a benyújtott dokumentumokban.

Az Ukrajinszka Pravda emlékeztet, hogy az önjelöltként induló Ihor Sevcsenko elsőként nyújtotta be az elnökjelöltként való bejegyzéséhez szükséges dokumentumokat a Központi Választási Bizottságnak. Minap az is ismertté vált, hogy az elnökválasztás megrendezése 2 milliárd 354 millió 880 ezer hrivnyájába kerül az országnak.

(pravda.com.ua/Kárpátalja)