További elnökjelölteket jegyzett be a CVK

2019. január 9., 18:03

A Központi Választási Bizottság (CVK) további négy elnökjelöltet jegyzett be január 8-i ülésén – jelentette az Ukrajinszka Pravda a CVK sajtószolgálatának tájékoztatása nyomán.

Immár hivatalosan is elnökjelöltnek minősül Szerhij Kaplin, a Szociáldemokrata Párt vezetője, Valentin Nalivajcsenko, a Szpravedliviszty (Igazságosság) Társadalmi Politikai Mozgalom vezetője, Andrij Szadovij, a Szamopomics (Önsegély) párt első embere, valamint Vitalij Szkocik, aki önjelöltként indul a megmérettetésen.

Ily módon a CVK immár öt elnökjelöltet jegyzett be a március 31-ére kitűzött választásokra – állapítja meg a jelentés.

Az Ukrajinszka Pravda emlékeztet, hogy január 3-án a Központi Választási Bizottság már bejegyezte az önjelöltként induló Ihor Sevcsenkót, aki 2014–15-ben környezetvédelmi miniszter volt.

Az UNIAN tájékoztatása szerint a CVK egyúttal megadta az engedélyt két civil szervezetnek, a Verhovensztvo Prava (Jogállamiság) Ukrajnai Országos Jogvédő Csoportnak és a Választási Programok Ellenőrző Központjának, hogy hivatalos megfigyelőket delegáljanak a március 31-i elnökválasztásra. Ily módon a CVK eddig már nyolc civil szervezet számára tette lehetővé, hogy megfigyelőik részt vegyenek a választáson.

(pravda.com.ua/unian.ua/Kárpátalja)