Múzeumi szelfinap Ungváron

2019. január 16., 08:07

Hallottak már a Museum Selfie Day-ről? Az ötlet Mar Dixon, lelkes múzeumlátogató fejéből pattant ki, aki azon morfondírozott, hogyan lehetne a látogatók élményeit megörökíteni múzeumi környezetben. 2015 óta minden évben egyre több múzeumbarát és intézmény csatlakozik a mozgalomhoz világszerte.

A Kárpátaljai Megyei Szabadtéri és Néprajzi Múzeum három éve vesz részt az akcióban. A skanzen igazgatósága minden érdeklődőt arra kér, hogy január 16-án, szerdán menjenek el Ungváron a skanzenbe és készítsenek egy szelfit! Használják a #MuseumSelfie та #ужгородський_скансен hashtaget, majd osszák meg a fotójukat a Facebookon!

Egyébként a szelfizők ezen a napon ingyen léphetnek be a múzeumba, a jelszó „день музейних селфі”, azaz „múzeumi szelfik napja”!

A legnépszerűbb szelfik szerzője (a lájkok száma alapján) meglepetés ajándékban részesül. Két kitétel van: nem használhatnak vakut, mert az károsítja a kiállítási tárgyakat, és a skanzenben készült felvételeket nem használhatják politikai reklámként.

(facebook.com/RV)