Belehalt a kanyaró szövődményeibe egy lembergi nő

2019. január 17., 19:09

Január 15-én a Lemberg (Lviv) Megyei Klinikai Kórházban belehalt a kanyaró okozta szövődményekbe egy 36 éves lembergi lakos – jelentette a zaxid.net Natalija Timkóra, Lemberg megye epidemiológus főorvosára való hivatkozással.

„A kanyaró szövődményeket, pneumóniát váltott ki a páciensnél. Emellett súlyos genetikai jellegű patológiája volt. Sajnos nem sikerült őt megmenteni” – közölte Timko.

Viktor Tokarev, az infektológiai kórház intenzív osztályának vezetője elmondta, a nő január 14-én reggel került kórházba, súlyos állapotban: légzési nehézséggel és tudatzavarral, valamint tüdőgyulladással.

Rokonai elmondása szerint a kanyaró első tünetei január 11-én jelentkeztek a nőnél, január 12-én megjelent a jellegzetes bőrkiütés. A beteg azonnal az intenzív osztályra került, de az orvosok már nem tudtak segíteni rajta, január 15-én délben beállt a halál.

Timko jelezte, a mostani az első haláleset felnőttek között a megyében. Hozzátette: a kanyaró szövődményeinek megjelenését (tüdőgyulladás, agyvelőgyulladás, obstruktív hörghurut stb.) az orvosok életkortól függetlenül, felnőttek és gyermekek körében egyaránt diagnosztizálják.

A portál emlékeztet, tavaly Lemberg megyében közel 12 ezren betegedtek meg kanyaróban. Idén a 2019. január 17-i állapot szerint már több mint ezren kapták el a betegséget.

(zaxid.net/Kárpátalja)