Újabb elnökjelöltek indulása vált hivatalossá

2019. január 17., 11:09

További indulókat jegyzet be január 15-i ülésén a Központi Választási Bizottság (CVK) – közölte az Interfax–Ukrajina.

Immár hivatalosan is elnökjelöltnek minősül Anatolij Hricenko, a Hromagyanszka pozicija (Polgári Álláspont) párt vezetője, Jevhen Murajev a Nasi (Mieink) párttól, továbbá Vitalij Kuprij független parlamenti képviselő.

Ezzel az elnökválasztásra hivatalosan bejegyzett jelöltek száma nyolcra nőtt. A fentebb említett három politikus mellett a CVK korábban határozott már Ihor Sevcsenko (önjelölt), Szerhij Kaplin (Szociáldemokrata Párt), Valentin Nalivajcsenko (Valentin Nalivajcsenko Igazságosság Társadalmi-politikai Mozgalma), Vitalij Szkocik (önjelölt) és Andrij Szadovij (Szamopomics Egyesülés) bejegyzéséről.

Az UNIAN hírügynökség úgy értesült a CVK médiakapcsolatokért felelős osztályától, hogy a testület a január 15-i állapot szerint eddig 26 társadalmi szervezetnek engedélyezte, hogy hivatalos megfigyelőket küldjenek a március 31-i elnökválasztásra.

A hírügynökség sajtóinformációkra hivatkozva azt írja, Julija Timosenko jelöléséről január 22-én döntenek.

Az Ukrajinszka Pravda emlékeztet, hogy a megmérettetésen indulni szándékozók február 4-ig nyújthatják be a Központi Választási Bizottságnak a bejegyzésükhöz szükséges dokumentumokat. A CVK-nak február 9-ig kell határoznia a jelöltek bejegyzéséről.

(interfax.com.ua/unian.ua/pravda.com.ua/Kárpátalja)