Kárpátalján is indul az elnökválasztási kampány

2019. január 28., 13:33

Akárcsak a korábbi választásokkor, az idei elnökválasztás alkalmával is Olekszandr Kemenyas, a Batykivscsina (Haza) párt kárpátaljai szervezetének vezetője irányítja majd Julija Timosenko elnökjelölt megyei kampánystábját – jelentette a mukachevo.net az OPORA civil jogvédő szervezet tájékoztatása nyomán.

Ivan Kologyij, a Batykivscsina megyei szervezetének szóvivője a jogvédőknek elmondta, a kampánystáb máris munkához látott.

A mukachevo.net felidézi, hogy korábban bejelentették, Petro Porosenko elnökjelölt kárpátaljai stábját Hennagyij Moszkal, a megye kormányzója irányítja majd. Az OPORA ezzel kapcsolatban emlékeztet, hogy Porosenko egyelőre nem jelentette be hivatalosan indulását a választáson, de ha ez megtörténik, Moszkal nem folytathatja munkáját kormányzóként, szabadságra kell mennie a kampány idejére.

A Zakarpattya Online – ugyancsak az OPORA tájékoztatása nyomán – arról számolt be a hétvégén, hogy a hat parlamenti párt közül a január 25-i állapot szerint a Batykivscsina mellett három további is indított már saját jelöltet az elnökválasztáson: a Szamopomics (Önsegítés), Oleh Ljasko Randikális Pártja és az Opozicijnij blok (Ellenzéki Blokk). A Szamopomics kárpátaljai kampánystábját ugyancsak a megyei pártszervezet vezetője irányítja Ivan Szurmacsevszkij személyében. Oleh Ljasko Radikális Pártjának kampánystábját megyénkben az a Volodimir Subecj vezeti majd, akit nemrég választottak meg a megyei pártszervezet első emberévé.

Olekszandr Ledida megyei tanácsi képviselő, volt kormányzó, az Opozicijnij blok megyei szervezetének irányítója elmondta, pártjának kampánystábja még nem kezdte meg működését, így vezetőjének személyéről is a későbbiekben döntenek majd.

(mukachevo.net/zakarpattya.net.ua/Kárpátalja)