Már 28 elnökjelöltnél tartunk

2019. február 2., 13:41

További két indulni szándékozó vált hivatalosan is elnökjelöltté Ukrajnában – jelentette az UNIAN hírügynökség péntek este.

A Központi Választási Bizottság (CVK) február 1-jei ülésén megállapította, hogy megfelel az indulás törvényi feltételeinek, ezért elnökjelöltnek jegyezte be Jurij Derevjankót, akit a Volja párt jelölt, valamint Mikola Haber önjelöltet. Ezzel a március 31-ére kiírt elnökválasztáson indulók száma 28-ra nőtt. Ezt megelőzően soha nem indultak még ennyien Ukrajnában az államfői posztért. Az eddigi csúcsot 2004-ben állították fel, amikor 24 jelöltet jegyeztek be a CVK-ban.

Korábban a Központi Választási Bizottság közölte, hogy a választási folyamat kezdete, azaz 2018. december 31. óta 59 fő nyújtotta be az okmányokat és kérte, hogy vegyék nyilvántartásba elnökjelöltként.

Mint ismeretes, a törvények értelmében a választáson indulni szándékozók február 3-ig nyújthatják be okmányaikat a CVK-nak, amelynek legkésőbb február 8-ig kell döntenie arról, bejegyzik-e őket elnökjelöltekként.

(unian.ua/Kárpátalja)