Visszavonulóban az influenza Kárpátalján

2019. február 11., 12:21

Az elmúlt hét folyamán 7 961-en keresték fel a megye egészségügyi intézményeit az akut légúti vírusfertőzés tüneteivel, ami 320 esettel (4%) kevesebb, mint az előző héten – jelentette a Zakarpattya Online.

A megbetegedési mutató 100 ezer lakosra számítva 632 volt, a mi 16%-kal haladja meg a járványküszöböt. Egy héttel korábban ez a mutató még 21%-kal múlta felül a járványküszöböt.

Az oktatási-nevelési intézményekben bevezetett karanténnak köszönhetően valamennyi korosztályt tekintve átlagosan 12%-kal csökkent a megbetegedések száma a gyerekek körében. Ugyanakkor a felnőtteknél 12%-kal nőtt az esetszám, alapvetően a 30–64 évesek között.

Összességében az orvoshoz fordulók közül 4 675 volt 17 évesnél fiatalabb (valamennyi beteg 58%-a), míg a felnőttek 3 286-an voltak (42%).

Változatlanul súlyos a helyzet a Volóci és Técsői járásokban, valamint Ungváron, az Ökörmezői, Ilosvai, Ungvári, Nagybereznai és Nagyszőlősi járásokban. Ugyanakkor hétfőtől újraindult a tanítás a Técsői, Ilosvai, Nagybereznai, Ökörmezői járásokban, Huszton és részlegesen a Volóci járásban. Egy héttel meghosszabbították viszont a karantént Ungvár, az Ungvári, Munkácsi, Nagyszőlősi, Beregszászi és Rahói járások iskoláiban – közölte a Zakarpattya Online a Kárpátaljai Megyei Állami Adminisztráció tájékoztatása nyomán. 

(zakarpattya.net.ua/Kárpátalja)