Snowboardvilágbajnok lett a kárpátaljai lány

2019. február 13., 15:29

Az USA-ban február 1–10. között rendezték meg a snowboard- és freestyle-világbajnokságot, melyen párhuzamos szlalomban ezüstérmet nyert a kárpátaljai Dancsa-Csundák Annamária. A közismert sportoló a bajnokság egyik legjobbja volt, az eredményei alapján bekerült a legjobb 16 versenyző közé.

Dancsa-Csundák Annamária a Karpatszkij Objektív hetilapnak adott interjújában elmondta, hogy úgy indult a bajnokságra, hogy mindenképp szeretett volna éremmel hazajönni, hiszen hatalmas munkát fektetett a felkészülésbe. „Elmondhatatlanul boldog voltam, amikor felfogtam azt, hogy második helyezést értem el. Minden start előtt imádkoztam, hogy elsőnek fussak be” – nyilatkozta a fiatal sportoló, akinek a most szerzett ezüstérem a legmagasabb eredménye az eddigi szakmai pályafutása során.

Annamária azt is megosztotta a lappal, hogy a versenyen elért kimagasló eredmény után úgy döntött, hogy nem vesz részt a hamarosan Kanadában megrendezendő bajnokságon, hanem a fennmaradó USA-ban töltendő napjait utazással és pihenéssel fogja tölteni. „A februári világkupán a nevezési díj hiányábant nem veszek részt. Azonban márciusban megrendezendő svájci és németországi világkupákon már versenyezni fogok, ezenkívül tervezem az ukrajnai bajnokságon való indulást is, melyet február 27–28-án rendeznek meg” – mondta el Annamária.

A fiatal sportoló, aki 2015-ben adott életet kislányának, szeretne egyszer aranyérmes lenni, viszont ezenkívül még számos begyűjtendő cím szerepel a vágyai között. „A sportban mindig van valami, amire törekedni kell. A legfontosabb, hogy folyamatosan fejlesszük magunkat. (…) Remélem, ez az érem csak az elért eredményeim kezdetét jelenti” – közölte a sportoló hölgy.

 (ko.net.ua/VV)