Ukrajnában nem halnak meg a vakcináktól – Szuprun cáfolta a „pánik” pletykákat

2019. február 22., 19:18

Miközben a kanyaró „tizedeli” az ukránokat, Ukrajnában vannak, akik éppen a vakcinában látják a halál okát – idézi a segodnya.ua Uljana Szuprun megbízott egészségügyi minisztert, aki a Facebook közösségi oldalon arról írt, hogy a halálos kimenetelű eseteket nem az oltás okozza.

„A több millió ember statisztikai adatai, amelyeket a tudósok gyűjtöttek össze vakcinázás után, azt mutatják, hogy a vakcinák nem ölnek. A vakcinák életeket mentenek” – írta a tárcavezető.

Felszólította a vakcinákat bíráló embereket, hogy ne terjesszenek hamis híreket, mivel előbb minden halálesetet alaposan ki kell elemezni és vizsgálni. A megbízott miniszter példaként az Egyesült Államok oltási „szövődmény” adatbázisát, a Vaccine Adverse Event Reporting Systemet (VAERS) hozta fel.

„A rendszer adatokat gyűjt a vakcinázás utáni időszak bármely eseményéről, az úgynevezett kedvezőtlen eseményekről. Ebben is van manipuláció, amikor az oltás ellenzői a vakcinázás után regisztrált kedvezőtlen események számát a »szövődmények« és a halálesetek számaként értelmezik. A VAERS jelentéseinek elemzése nem mutatott semmilyen ok-okozati összefüggést a vakcinák és a vakcinázás után rögzített halálesetek vagy betegségek között. A legfontosabb, hogy tudatosítsuk, a »vakcinázás után« nem jelenti azt, hogy a »vakcinázás eredményeként« (halálesetnél). Sajnos könnyebb a pletykákat terjeszteni az állítólag az oltások miatt fellépő reakciókról, mint tisztázni a helyzetet. Így kapjuk az újabb pánikhullámot a kutatási eredmények szerint” – magyarázta Szuprun.

(segodnya.ua/Kárpátalja)