Három elnökjelölt járt Kárpátalján februárban

2019. március 4., 12:09

A 44 elnökjelölt közül három kereste fel Kárpátalját februárban: Volodimir Zelenszkij, Andrij Szadovij és Valentin Nalivajcsenko – derül ki a Zakarpattya Online összeállításából, mely az Opora civil szervezet tájékoztatása alapján készült.

Az elsőként említett Zelenszkij nem elnökjelölti minőségében kereste fel a régiót, hanem a Kvartal 95 Stúdió tagjaként, amely Ungváron vendégszerepelt.

Andrij Szadovij Ungvárt és Munkácsot kereste fel, s a két település központi terein „kakaó mellett” beszélgetett el a választókkal. Emellett Szadovij találkozott újságírókkal, valamint részt vett az M Stúdió Civil kontroll (Громадський контроль) című műsorában. A politikus felkeresett két munkácsi gyárat, valamint fejet hajtott a 128-as dandár hősi halottjainak emléke előtt.

Valentin Nalivajcsenko Ungvári látogatása során sajtótájékoztatót tartott és a Kárpátaljai Megyei Bábszínház épületében találkozott a választókkal. Nalivajcsenko újságíróknak elmondta, a tervek szerint találkozott volna az Ungvári Járási Kórházban az ott dolgozókkal, ám mivel megtiltották számára, hogy az intézményben kerüljön sor a rendezvényre, ezért azt az utcán tartották meg.

Ezenkívül februárban Kárpátalján járt Ivan Kruljko, a Haza (Батьківщина) párt parlamenti képviselője, aki Huszton, Técsőn, valamint Dombón (Dubove) és Szentmihálykörtvélyesen (Hrusovo) találkozott a választókkal Julija Timosenko elnökjelölt és pártja megbízottjaként. A honatya egyebek mellett bejelentette, hogy Timosenko megbízottja a 71. számú választókerületben az a Vaszil Lazorisinec, az Amoszov Intézet igazgatója lesz, aki az Egységes Közép (Єдиний Центр) párt képviselője a Kárpátaljai Megyei Tanácsban.

Február 27-én Ungváron járt Mikola Tomenko volt parlamenti képviselő. Ismeretes, Tomenko korábban bejelentette, hogy Anatolij Hricenko elnökjelöltet támogatja választáson. A politikus elmondta, tervezi, hogy Munkácsot és Beregszászt is felkeresi kárpátaljai útja során.

(zakarpattya.net.ua/Kárpátalja)