Kárpátaljai csapat az Orosházi hagyományok, ízek versenyen

2019. március 6., 08:34

Március 2-án tizenharmadik alkalommal került sor az Orosháza és Térsége Gazdakör szervezésében az Orosházi hagyományok, ízek versenyére a város Petőfi Művelődési Központjában és rendezvénysátrában. A versenyre meghívót kapott és részt vett a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) hattagú csapata is Hiába András, Tóth Bertalan és Nagy Anikó alapszervezeti elnökök vezetésével.

A változatos programokban gazdag rendezvény délelőtt 8 órakor vette kezdetét a kolbászgyúró csapatversennyel és a kisüsti gyümölcspálinka-versennyel.

Az Orosházi Kolbászklub csapata látvány-disznóvágást és a sertés feldolgozását mutatta be, majd néptáncegyüttesek és énekesek léptek a színpadra. A jelenlévők meghallgathatták Bangó Margit, Gáspár Laci, az Apostol együttes és még sok más fellépő produkcióját.

A határon túli magyarságot Kárpátaljáról, a Vajdaságból, Erdélyből és Horvátországból is képviselték.

A délelőtt folyamán sor került az esemény ünnepélyes megnyitójára, amelyen köszöntőt mondott Jakab István, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Országos Szövetségének (MAGOSZ) elnöke és Farkas Sándor agrárminiszter-helyettes, akik meleg szavakkal méltatták a rendezvényt, kiemelve annak jelentőségét. A délutáni verseny eredményének összefoglalása során a szervezők kiemelték a kárpátaljai csapatnak a kolbászgyúró versenyen bemutatott különleges kínálatát, s ezért különdíjban részesítették.

lexi