Összesen öten léptek vissza az elnökjelöltségtől

2019. március 8., 11:02

A Központi Választási Bizottság (CVK) megszüntette további három induló elnökjelölti regisztrációját. A testület március 8-án éjszaka hozta meg döntését – jelentette az Ukrajinszka Pravda az Ukrinform nyomán.

A CVK megszüntette Dmitro Dobrodomov parlamenti képviselő elnökjelölti regisztrációját, akit a Népi Kontroll Civil Mozgalom (Громадський рух "Народний контроль") jelölt az elnökválasztásra, és hasonló döntés született Jevhenyij Murajev képviselő személyét illetően is, aki a Mieink (Наші) párt jelöltje volt. Jevhenyij Murajev Olekszandr Vilkulnak, az Ellenzéki Blokk – A Béke és Fejlődés Pártja, míg Dmitro Dobrodomov Anatolij Hricenkónak, a Polgári Álláspont (Громадянська позиція) vezérének javára vonta vissza a jelöltségét.

Ezenkívül a testület megszüntette a volt oknyomozó újságíró, Dmitro Hnap elnökjelölti regisztrációját, aki Az Emberek Ereje (Сила людей) párt jelöltjeként indult az államfői posztért.

Korábban ugyancsak Hricenko javára lépett vissza a jelöltségtől Andrij Szadovij lembergi polgármester, az Önsegély (Самопоміч) párt vezetője. Ugyanakkor Szerhij Krivonosz, az Ukrán Fegyveres Erők különleges rendeltetésű műveleti erőinek helyettes parancsnoka a hivatalban lévő elnök, Petro Porosenko javára lépett vissza.

Az indulók március 8-ig kérvényezhették a CVK-nál visszalépésüket a jelöltségtől. Így eldőlt, hogy a szavazólapokon 39 név szerepel majd.

Az elnökválasztást március 31-re írták ki.

(pravda.com.ua/Kárpátalja)