Vezérkar: öt ukrán katonát sebesítettek meg a szakadárok a Donyec-medencében

2019. március 8., 12:38

Az Oroszország által támogatott kelet-ukrajnai szakadár fegyveresek 18 alkalommal sértették meg a tűzszünetet a Donyec-medencében március 7-én, minek következtében az Ukrán Fegyveres Erők hét tagja megsebesült – jelentette a Dzerkalo Tizsnya (DT) hetilap internetes változata az Egyesített Erők Művelete vezérkarának sajtóközpontja nyomán.

A vezérkar napi összesítése szerint a 18 támadásban 14 alkalommal vetettek be a szakadárok a minszki megállapodások által tiltott fegyverzetet. Az ellenség többek között 152 mm-es tüzérségi lövegekből, valamint 120 és 82 mm-es aknavetőkből nyitott tüzet az ukrán állásokra, összesen 119 lövedéket lőve ki.

A kormányerők felderítőinek tájékoztatása szerint ugyanakkor az elmúlt nap folyamán négy szakadár fegyveressel végeztek és 13-at megsebesítettek. Ugyancsak megsemmisült az ellenség egy gyalogsági harci járműve is – közölte a vezérkar.

A DT emlékeztet, hogy március 7-én a kelet-ukrajnai helyzet békés rendezésére Ukrajna, Oroszország és az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) képviselőiből létrehozott háromoldalú kontaktcsoport képviselői Minszkben újabb „tavaszi tűzszünetről” állapodtak meg, amely március 8-án éjféltől érvényes.

(zn.ua/Kárpátalja)