Hricenko elmondta, kit nevezne ki főügyésznek

2019. március 10., 16:39

Megválasztása esetén David Szakvarelidzét nevezi ki főügyésznek – jelentette ki Anatolij Hricenko elnökjelölt március 8-án a ZIK tévécsatorna Face2Face című műsorában, amelyről az UNIAN hírügynökség számolt be.

Hricenko elmondta, hogy „ez az ember nulla toleranciát mutatott a korrupcióval szemben” és „ellentétben a mostani fecsegővel, jogászdiplomája van, tudja, mi az a törvény, ismeri a kereteit”.

„Nem az én elnöki utasításaimat fogja teljesíteni, hanem az ország számára ma szükséges szinten tartja a bűnüldöző szerv színvonalát. … Ebben teljesen bizonyos vagyok” – jelezte a politikus.

Hricenko közölte azt is, hogy a vezérkar élén „nem politikusnak, hanem katonaembernek kell állnia”, s két jelöltje is van erre a tisztségre. Hozzátette, mindkettő a fegyveres erők aktív tábornoka, de nem hozza nyilvánosságra a nevüket, mert „azonnal felmentik” őket.

Az Ukrajinszka Pravda a hírrel kapcsolatban emlékeztet, hogy Hricenko korábban elmondta, győzelme esetén Szvitlana Zaliszcsukot nevezi ki külügyminiszternek, a Védelmi Minisztériumot Ivan Aparsin vezeti majd, Olekszandr Szavcsenkót nevezné ki az Ukrán Nemzeti Bank élére, az SZBU-t pedig Viktor Trepak irányítaná.

(unian.ua/pravda.com.ua/Kárpátalja)