Szumiban meghalt egy kanyarós kismama

2019. március 21., 09:34

Szumiban meghalt egy 24 éves roma származású kanyarós kismama, aki március 14-én adott életet gyermekének, akit császármetszéssel hoztak a világra – jelentette az UNIAN hírügynökség a Szerhij Butenkót, a Szumi Megyei Állami Adminisztráció Egészségügyi Főosztályának vezetőjét idéző helyi sajtó nyomán. 

A terhes nőt kanyaró gyanújával szállították be március 13-án a megyei szülészeti központba a Burini Központi Járási Kórházból. Irina Troicka megyei infektológus főorvos elmondása szerint a páciensnél súlyos lefolyású volt a betegség, amelyet tüdőgyulladás is súlyosbított. Azt megelőzően a beteg testvére és két gyermeke is kanyarós volt.

Az orvosok közölték, az újszülöttnél egyelőre nem jelentkeztek a betegség tünetei, de változatlanul nagy a kockázata annak, hogy a vírus a kisfiút is megfertőzte, hiszen a kanyaró lappangási ideje a három hetet is elérheti.

Időközben a megyei adminisztráció egészségügyi főosztálya úgy határozott, hogy a megyei szülészeti központ felfüggeszti a betegfelvételt, és nem fogad szülő és várandós nőket április 5-ig.

Az UNIAN emlékeztet, hogy Szumi megyében az év eleje óta 96 kanyarós eset fordult elő. Tavaly egész évben közel háromszáz megbetegedést regisztráltak, egyetlen haláleset sem fordult elő.

(unian.ua/Kárpátalja)