Milliók vettek részt a húsvéti „tömegrendezvényeken”

2019. április 29., 10:54

Ukrajnában közel hétmilliónyian vettek részt a húsvéti „tömegrendezvényeken” – jelentette az UNIAN hírügynökség.

A húsvét éjszakai és reggeli tömegrendezvényeket és istentiszteleteket rendőrök biztosították. A legtöbb ilyen rendezvényre Lemberg (Lviv), Dnyipropetrovszk és Csernyivci megyékben került sor.

A nemzeti rendőrség kommunikációs főosztályának tájékoztatása szerint a polgárok biztonságára összességében több mint 20 ezer rendőr vigyázott. Ezenkívül a településeken további majd hatezer rendőr biztosította a közrendet. A közlekedésbiztonság fokozott ellenőrzésére az utakon az ünnep idején több mint 1,5 ezer rendőrségi járőrautót vontak be.

„Az éjszakai és reggeli istentiszteletek nyugodtan teltek” – derül ki tájékoztatásukból, amely kitér arra is, hogy szombattól a rendőrök emelt szintű szolgálatot teljesítenek.

Később ugyancsak az UNIAN számolt be arról, hogy Lembergben egyszerre hét városközponti templomban volt bombariadó vasárnap délután. Az érintett templomokból evakuálták a híveket, a hatóságok egyik helyszínen sem találtak robbanóanyagot.

Kijevben a rendőrség letartóztatta azt a férfit, aki bejelentette, hogy valamennyi templomban és zsinagógában bomba van.

(unian.ua/Kárpátalja)