Fotópályázati felhívás

2019. május 21., 10:26

A Kárpát-medencei Magyarság Evangelizációjáért Alapítvány (KÁMME) céljai és feladatvállalásai kapcsán létrejötte óta szoros egységben működik alapítója, a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége (KÉSZ) által megfogalmazott célokkal és értékekkel, így központi gondolatnak tekinti a Kárpát-medence keresztény értékeinek megőrzését, bemutatását, a magyar nemzeti egység elősegítését, a társadalmi és kulturális szerepvállalás révén az értékmentő és értékteremtő feladatellátást, a Kárpát-medencei keresztény alkotóművészek támogatását a keresztény magyar kultúra új, maradandó értékeinek létrehozása érdekében. A „Kárpát-medencei keresztény alkotóművészet támogatása” projekt keretében PAPÍRKÉPES és DIGITÁLIS fotópályázatot hirdet 18. életévét betöltött, határon túli magyar hivatásos és amatőr fotósok részére, két kategóriában.

Kategóriák:

1. A 2019. évi csíksomlyói búcsú vagy Ferenc pápa csíksomlyói látogatása

2. Kárpát-medencei magyar keresztény értékek

A pályázatra egy szerző által beküldhető fényképek száma: legfeljebb 6 (hat). Egy kategóriában beküldhető fényképek száma: legfeljebb 3 (három). Digitális képek esetén az eredeti mű rövidebb oldala minimum 2500 pixel legyen. Analóg képek esetén a hosszabbik oldal max. 45 cm, a rövidebb oldal max. 30 cm legyen, de a rövidebb oldalnak minimum 20 cm-nek kell lennie. Digitális képek esetén a pályázónak rendelkeznie kell az eredeti fotók „nyers” (lehetőség szerint RAW formátumú) változatával. Pályázni a fotopalyazat.kamme@gmail.com email címre 2019. június 30. éjfélig beküldött, digitális formátumú JPG kiterjesztésű képpel lehet, ahol a kép hosszabbik oldalának 1500-2000 pixelnek kell lennie. A fotó(k) elnevezése tartalmazza a pályázó teljes nevét ékezetek nélkül, ill. alulvonással a kép címét.

A nevezés díjmentes. A nevezés a kitöltött, aláírt, beszkennelt nevezési lap és a fotó(k) egyidejű beküldésével érvényes. A nevezési lap letölthető a www.keesz.hu honlapról. A kitöltött, aláírt nevezési lap postán is megküldhető 2019. június 30-ig a KÁMME Alapítvány címére (1016 Budapest Aladár u. 17).

Díjazás: A KÁMME mindkét kategóriában egy hivatásos és egy amatőr fotóst (4 szerzőt) díjaz I. hellyel, egyenként bruttó 150.000 Ft értékű, 2 fő részére szóló 3 napos budapesti utazással (tartalma: 2 fő részére 2 éjszaka, szállás félpanzióval, útiköltség). A II. helyezettek (4 szerző) egyenként bruttó 100.000 Ft értékű (igény szerinti) fotóeszközt, a III. helyezettek (4 szerző) egyenként bruttó 50.000 Ft értékű (igény szerinti) fotóeszközt kapnak.

További információ: kamme.alapitvany@gmail.com vagy +36-1-328-0165