Zelenszkij rendelkezett a kárpátaljai árvíz következményeinek leküzdéséről

2019. május 25., 09:58

Volodimir Zelenszkij elnök rendeletet írt alá az időjárás által Kárpátalja és Ivano-Frankivszk megyék egyes régióiban okozott rendkívüli helyzet leküzdését célzó intézkedésekről – jelentette az Ukrajinszka Pravda.

A 325/2019 sz. rendelet utasítja a miniszteri kabinetet, hogy „biztosítsa a központi és a helyi önkormányzati szervek megfelelő koordinációját és együttműködését a rendkívüli helyzet következményeinek leküzdésében és a következmények leküzdését szolgáló intézkedések megfelelő végrehajtásának fokozott ellenőrzését”.

Az államfő utasított továbbá a rossz időjárás következményeinek felszámolásához szükséges finanszírozás és források biztosítására.

Emellett Zelenszkij elrendelte, hogy a kormány a kárpátaljai és az Ivano-Frankivszk megyei állami adminisztrációkkal együtt segítsen felszámolni a rendkívüli helyzet következményeit, biztosítsa az emberek egészségügyi ellátását, valamint ivóvízzel, gyógyszerekkel és a legszükségesebbekkel való ellátásukat.

Zelenszkij kitért arra is, hogy tájékoztassák az érintett területek lakosságát a kialakult helyzetről, illetve a hatóságok által a károk felszámolására, az élet normalizálására foganatosított intézkedésekről.

Mint ismeretes, az elmúlt napok rendkívüli esőzései árvizeket okoztak Kárpátalján és Ivano-Frankivszk megyében.

(pravda.com.ua/Kárpátalja)