Terrorelhárítási gyakorlatot tartanak Kárpátalján

2019. május 29., 14:49

A mukachevo.net az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) tájékoztatása nyomán számol be arról, hogy a nagyszabású gyakorlatra ma, május 29-én kerül sor a Nagybereznai és a Perecsenyi járások területén.

A speciális taktikai terrorelhárítási gyakorlatra valósághű körülmények között kerül sor valódi fegyverek, speciális eszközök és járművek bevonásával. A lakosságot figyelmeztetik, hogy az akció idejére különleges eljárások bevezetésére is sor kerülhet, az embereket kizárhatják bizonyos, a gyakorlat által érintett területekről. Ugyancsak számítani kell a személyazonossági okmányok ellenőrzésére, a járművek átvizsgálására stb.

„A gyakorlatban részt vesznek az SZBU, a nemzeti gárda, az Ukrán Fegyveres Erők, az Állami Határőrszolgálat, a Nemzeti Rendőrség, a Rendkívüli Helyzetek Állami Szolgálata, az Állami Különleges Hírközlés és Információvédelmi Szolgálat alakulatai, valamint a helyhatósági és önkormányzati szervek képviselői” – áll az SZBU közleményében.

Az érintett régió lakóit arra kérik, őrizzék meg a nyugalmukat, fogadják megértéssel az esetleges kellemetlenségeket, a megfelelő módon reagáljanak a bűnüldöző szervek képviselőinek jogos cselekedeteire és követeléseire, vigyenek magukkal a személyazonosságuk igazolására alkalmas dokumentumokat.

(mukachevo.net/Kárpátalja)