Kononenko kilépett Porosenko pártjából

2019. május 30., 10:37

Elhagyta Petro Porosenko exelnök Európai Szolidaritás (Європейська солідарність) pártját Ihor Kononenko parlamenti képviselő – közölte az Ukrajinszka Pravda.

A honatya lépését a Facebook közösségi oldalon jelentette be.

„Abban látom küldetésemet, hogy lehetőséget adjak az ifjú hazafiaknak az ország építésében. Ezért úgy döntöttem, átadom helyem a pártlistán az új politikusoknak, akiknek az életrajza tiszta lapra fog íródni, amely nem szennyeződött be a hibrid információs háborúban” – írta a képviselő.

„Ezért lemondok pártbéli tisztségeimről – ez a személyes hozzájárulásom a »szociális liftek« kialakításához Ukrajnában. Hiszek ifjúságunkban és mindig kész vagyok támogatni azt” – jelezte Kononenko.

Az Ukrajinszka Pravda emlékeztet, Ihor Kononenko a nagyobbik kormánypárt, a BPP frakcióvezető-helyettese, Porosenko közeli munkatársa volt. Április 11-én a Nemzeti Korrupcióellenes Hivatal (NABU) többedmagával kihallgatásra idézte be a politikust. Elemzők már korábban valószínűsítették, hogy a posztjáról távozó államfő pártjának az előrehozott parlamenti választásokra való felkészítése jegyében igyekszik majd eltávolodni azoktól a párt- és üzlettársaitól, akiket az elmúlt időszakban korrupcióval vagy hivatali visszaéléssel hozott összefüggésbe a sajtó.

(pravda.com.ua/Kárpátalja)