Ungvár: A városi ökoszisztéma részévé tennék a kóbor macskákat

2019. május 30., 14:02

Május 27-én jelent meg az Ungvári Városi Tanács honlapján az a Ruszlan Csepiha által útjára indított petíció, amely kezdeményezi, hogy a kóbor macskákat a városi ökoszisztéma részeként ismerjék el – írja az Uzhgorod.net.ua.

A kérelem indoklása szerint Lemberghez (Lvivhez), Kijevhez, Odeszához és egy sor további ukrajnai városhoz hasonlóan Ungváron is engedélyezni kellene, hogy a macskák szabadon élhessenek és közlekedhessenek a pincékben, padlásokon és egyéb tartózkodási helyeiken, amennyiben ők látják el a településen a számos fertőzés terjesztőinek tartott rágcsálók természetes irtásának rendkívül fontos feladatát. A petíció megfogalmazói szerint ugyanakkor kellő figyelmet kell fordítani a cicák humánus ivartalanítására, oltására, nyilvántartására, valamint elhelyezésére és táplálására is.

A kezdeményezők egyebek mellett követelik Ungvár vezetőitől, hogy szüntessék be az állatok befogását, kivéve azokat az eseteket, amikor erre a sterilizáció elvégzése és az állatok gazdáknál való elhelyezése céljából kerül sor.

(uzhgorod.net.ua/Kárpátalja)