„Égni fog alattatok a föld” – a parlament elnöke és a kormány tagjai is reagáltak Zelenszkij üzleti partnerének a nyelvtörvény eltörlésére vonatkozó kijelentésére

2019. május 31., 13:12

Borisz Sefir, a Kvartal 95 kabaré társtulajdonosa, Volodimir Zelenszkij elnök választási programjának egyik szerzője a Detektor Mediának adott interjújában beszélt egyebek mellett arról, hogy szerinte a nyelvtörvényt el kellene törölni – emlékeztet az Ukrajinszka Pravda.

Sefir véleményére reagálva Andrij Parubij házelnök a Legfelső Tanács péntek délelőtti ülésén kijelentette: „El akarom mondani a Legfelső Tanács és a kormány nevében, az ukrán nép ezt nem engedi meg nektek. Égni fog alattatok a föld. Se a nyelvtörvény, se a kvóták, se a dekommunizáció visszavonását nem engedjük meg.”

Parubij szerint Ukrajnában válsághoz vezetett Volodimir Zelenszkij tevékenysége.

Reagáltak Sefir véleményére a kormány részéről is.

„B. Sefir, az elnök választási programjának társszerzője a nyelvtörvény eltörlése, a kvóták és az ukrán film támogatása ellen foglalt állást. Úgy gondolom, éppen ezek Zelenszkij tényleges tervei a humanitárius politikában. Ha így van, akkor ez a putyini program megvalósítása, amely harcot hirdet minden ellen, ami ukrán. És Janukovics útja” – írta Vjacseszlav Kirilenko kormányfő-helyettes a Twitteren.

(pravda.com.ua/Kárpátalja)