Az elnök kinevezte a nemzeti gárda új parancsnokát

2019. június 15., 11:16

Volodimir Zelenszkij elnök rendeletével Mikola Balant nevezte ki a nemzeti gárda parancsnokává − jelentette az Ukrajinszka Pravda.

Korábban Balan a nemzeti gárda főparancsnokának helyettese volt, majd elöljárója menesztését követően a főparancsnoki teendőket is ő látta el.

Balan 2010-ben a belügyi erők krími területi parancsnokaként teljesített szolgálatot, s 2014-től lett a nemzeti gárda főparancsnok-helyettese.

Ezenkívül az elnök felmentette tisztéből a nemzeti gárda eddigi főparancsnok-helyettesét, Oleh Kulikot. Következő megbízatásáról a nemzeti gárda új főparancsnoka rendelkezik majd. Volodimir Zelenszkij egyben a nemzeti gárda parancsnokhelyetteseivé nevezte ki Jurij Lebigyet és Ruszlan Dzjubát.

A nemzeti gárda főparancsnokának első helyettesévé az államfő Jurij Allerovot nevezte ki.

Az Ukrajinszka Pravda emlékeztet, hogy május 7-én Petro Porosenko elnök felmentette a nemzeti gárda főparancsnokát, Allerov vezérezredest, aki 2015 decemberétől töltötte be a tisztséget. A portál szerint Allerovot 2019-ben azzal gyanúsították meg, hogy köze lehetett 81 635 448 hrivnya eltulajdonításához.

(pravda.com.ua/Kárpátalja)