Csúcsforgalom a CVK-ban

2019. június 20., 12:21

Ma van az utolsó nap, hogy az előrehozott parlamenti választásokon indulni szándékozók kezdeményezhetik a képviselőjelöltként való bejegyzésüket a Központi Választási Bizottságnál (CVK) pártlistán és az egyéni választókerületekben. Tegnap, július 19-én szabályszerű ostromhangulat uralkodott a CVK kijevi épülete előtt, annyi volt a jelentkező – derül ki a TSZN és az UNIAN hírügynökség összeállításából.

Benyújtotta pártlistáját többek között az Európai Szolidaritás (Європейська Солідарність). Petro Porosenko exelnök felesége és hívei kíséretében személyesen ment el a CVK-ba. A Haza (Батьківщина) képviselői is megjelentek a dokumentumokkal teli dobozaikkal. Küldöttségüket, mely egységesen fehér felsőrészbe öltözött erre az alkalomra, Julija Timosenko vezette. Estefelé a Nép Szolgája (Слуга народу) párt képviselői is leadták a pártlistán induló jelöltjeik dokumentumait.

Az UNIAN emlékeztet, miután ma lezárul a képviselőjelöltek jelentkezésének határideje, a CVK-nak öt nap áll a rendelkezésére a jelöltek bejegyzésére vagy jelentkezésük elutasítására.

Eddig kilenc párt nyújtotta be választási listáját. Egyéni választókerületekben 584 induló regisztrálása történt meg.

(unian.ua/Kárpátalja)