Ügyészség: Timcsuk öngyilkos lehetett

2019. június 21., 11:26

Az öngyilkosságot tartják a történtek legvalószínűbb magyarázatának a Dmitro Timcsuk parlamenti képviselő halálának körülményeit vizsgáló nyomozók – idézi a Hromadszkénak nyilatkozó Nagyija Makszimecjet, a kijevi ügyészség szóvivőjét az Ukrajinszka Pravda.

A szóvivő közölte, a június 19-én lakásában lőfegyver okozta sebbel holtan talált képviselőhöz közel álló személyek elmondták, a halálát megelőző időkben az elhunyt depressziós állapotban volt, az utolsó napokban pedig egyáltalán nem hagyta el az otthonát.

Hozzátette, hivatalos álláspontjukat a történtekre vonatkozóan valamennyi nyomozati cselekmény lefolytatása után hozzák nyilvánosságra, miután végeztek a tanúk kihallgatásával, illetve elkészülnek az igazságügyi szakértői vizsgálatok, köztük az orvos szakértői és a ballisztikai vizsgálat eredményei.

A szóvivő elmondta azt is, hogy a Timcsuk halálának napján a lakásában tartott helyszínelés során tárgyi bizonyítékokat foglaltak le, köztük egy pisztolyt, tölténytárat és egy töltényhüvelyt, valamint lőpornyomokat kerestek a halott és a helyiségben tartózkodó nő ruhadarabjain. Makszimecj megerősítette, hogy a lakás folyosóján és bejáratánál elhelyezett kamerák felvételeinek tanúsága szerint ketten tartózkodtak a lakásban, az elhunyt és egy nő.

Korábban beszámoltunk róla, hogy Dmitro Timcsukot, a Népi Front (Народний фронт) parlamenti képviselőjét, az Információs Ellenállás (Інформаційний спротив) csoport koordinátorát január 19-én holtan találták saját otthonában. A sajtó kezdetben azt írta, a honatya fegyvertisztítás közben lőtte agyon magát. Később Szerhij Knyazev országos rendőrfőparancsnok közölte, a hatóságok több lehetőséget is vizsgálnak, a balesetet, a lőfegyverrel való gondatlan bánásmódot és a gyilkosságot sem zárják ki.

(pravda.com.ua/Kárpátalja)