Ratusnyak nem indulhat a választásokon, „ikreket” jegyzett be a CVK a 72. sz. választókerületben

2019. június 26., 16:43

A Központi Választási Bizottság (CVK) elutasította Szerhij Ratusnyak volt ungvári polgármester képviselőjelöltként való bejegyzését – jelentette szerdán a Zakarpattya Online.

Az elutasítás oka az induló hosszú külföldi tartózkodása.

A CVK vonatkozó határozatának indoklása szerint Ratusnyak, aki a 68. számú, Ungvár központú egyéni választókerületben szeretett volna indulni független jelöltként, a választások napját, azaz 2019. július 21-ét megelőző öt esztendőben három alkalommal tartózkodott külföldön a 90 napot meghaladó ideig. Ugyanakkor a volt polgármester nem mutatott be a bizottságnak olyan dokumentumokat, amelyek igazolták volna, hogy nem személyes okokból hagyta volna el az országot. A CVK ezek alapján arra a következtetésre jutott, hogy Szerhij Ratusnyak nem felel meg a képviselőjelöltek helyben lakására vonatkozó alkotmányos és törvényi követelménynek, ezért képviselőjelöltként való bejegyzését elutasította.

Eközben a 72. számú, Técső központú választókerületben „ikreket” jegyzet be a CVK: Szavcsuk Ihor Petrovicsot, az Ellenzéki Platform – Az Életért (Опозиційна платформа – За Життя) párt tagját, técsői járási dombói (Dubove) lakost, valamint Szavcsuk Ihor Vasziljovicsot, a Rahiv-audit Kft. igazgatóját, aki rahói illetőségű és független jelöltként indul.

(zakarpattya.net.ua/Kárpátalja)