Újabb kéttucat jelöltet törölt a CVK az indulók közül

2019. július 11., 12:38

További 26 személyt törölt a július 21-i parlamenti választásokon induló képviselőjelöltek közül a Központi Választási Bizottság (CVK) – jelentette az Ukrajinszka Pravda.

A CVK sajtószolgálatának tájékoztatása szerint a testület július 10-i ülésén határozott erről az egyéni választókerületben pártok által jelölt vagy függetlenként induló jelöltek kérvényei alapján, illetve a választásokban részt vevő pártok kezdeményezésére.

Így három jelöltet Oleh Ljasko Radikális Pártja (Радикальна партія) hívott vissza saját listájáról. A Nép Szolgája (Слуга народу) két listás képviselőjelöltjének törléséről a CVK döntött, miután nem feleltek meg a választási törvény azon követelményének, mely szerint a jelölteknek a választások napját megelőző öt évben az ország területén kell élniük. További hét jelöltet a Nép Szolgája kezdeményezésére töröltek a párt listájáról. A Haza (Батьківщина) párt egyik listás jelöltje maga lépett vissza a jelöltségtől. 

Az Ukrajinszka Pravda emlékeztet, hogy július 8-án a CVK már megsemmisítette 17 olyan képviselőjelölt bejegyzését, akik maguk kérvényezték a törlésüket az indulók közül.

(pravda.com.ua/Kárpátalja)