Vakációs bibliahét Badalóban

2019. július 31., 11:25

A hagyományoknak megfelelően az idén is megrendezésre került Badalóban a gyerekek által legjobban várt nyári programnak számító vakációs bibliahét rendezvénysorozat, amelyen július 22–26 között több mint százan vettek részt a helyi parókián és a református templomban.

Az esemény jelmondatának számító ,,Gyere utánam” felhívás a hét aranymondásaként jelen lévő bibliai idézetben – 1 Tim. 4.12 – is jelen volt a mindennapi foglalkozások során, amelyben Pál arra inti Timóteust, hogy ,,Légy példa a beszédben, magaviseletben, hitben, szeretetben, tisztaságban”. Ezeket a fontos intelmeket a hét folyamán igyekeztek játékos formában tudatosítani a gyerekekkel.

Sápi Zsolt református lelkipásztor által megtartott reggeli áhítattal indult a nap, majd ezt követően három korcsoportba osztódtak a gyerekek, és csatlakoztak hozzájuk a helyi Margaréta óvoda ovisai is. A széles palettán mozgó programok között énektanulás, aranymondások tanulása, kézműves-foglalkozás, sportvetélkedők és versenyek is színesítették a mindennapokat, és nagy népszerűségnek örvendő versenyek, amelyek között szkanderezés, kötélhúzás, rajzverseny, ugrókötelezés kategóriákban hirdettek győzteseket.

Pénteken a hirtelen jött viharos eső sem mosta el a záróprogramot, amelyen Menyhárt István mezővári lelkipásztor tartott evangelizációt a református templomban. Az áldásokban gazdag hét végén köszönet illeti a gyermekhét lebonyolításában oroszlánrészt vállaló szervezőket – Hajdú Szilviát, Tári Tündét, Mikó Irénkét, Kis Emesét, Sárközi Évát, Szoboszlai Szilviát, Nagy Rozáliát, Balog Fannit – és megannyi háttérben maradt támogatót, akik önzetlen segítségükkel hozzájárultak az idei bibliahét sikeréhez.

(tamási)