Ungváron tiltakoznak a tömegközlekedés drágulása miatt

2019. augusztus 2., 11:25

A megyeszékhelyen aláírásgyűjtésbe kezdett a lakosság a jegyárak emelése miatt a városi tömegközlekedésben – jelentette a Zakarpattya Online.

A jegyárak augusztus 1-jétől ötről hét hrivnyára emelkedtek. Az emberek emlékeztetnek, hogy legutóbb szinte pontosan egy évvel ezelőtt drágult az utazás, miközben a város utcáin közlekedő mikrobuszok és autóbuszok ugyanolyan elhasználtak, kényelmetlenek és zsúfoltak maradtak, mint amilyenek voltak. Sokakat az is felháborított, hogy a gyerekek viteldíját is emelték, akiknek most már 5 hrivnyát kell fizetniük egyetlen utazásért az eddigi három helyett. Az ungváriak szerint a díjemelés alaptalan, s nem felel meg a szolgáltatás minőségének.

Bohdan Andrijiv, a megyeszékhely polgármestere ugyanakkor azt állítja, az áremelést a fuvarozók kérték, s eredetileg azt szerették volna, ha mindjárt 3-4 hrivnyával drágul a viteldíj. Szerintük a díjemelést az üzemanyagok drágulása indokolja. A Zakarpattya Online szerint az is szerepet játszik az áremelésben, hogy a város nem kompenzálja teljes mértékben a fuvarozóknak az arra jogosultak utazási kedvezményét.

(zakarpattya.net.ua/Kárpátalja)