Zelenszkij újra kinyittatná a kaszinókat

2019. augusztus 8., 19:53

Volodimir Zelenszkij ismét engedélyezné a kaszinók működését Ukrajnában. Az ukrán elnök erről egy csütörtöki üzleti fórumon beszélt Isztambulban – írja az Ukrajinszka Pravda.

„Legalizáljuk a szerencsejátékokat, mégpedig a kaszinók működését az ötcsillagos szállókban, ami ösztönözni fogja a Fekete-tenger melletti turisztikai klaszter fejlődését. Ezen a téren szintén együtt akarunk fejlődni, ezért nem versenytársakat, hanem partnereket szeretnénk látni a török üzletemberekben. Fejlesszük együtt tovább világszerte a Fekete-tenger turisztikai márkát!” – mondta.

Hozzátette, hogy az elkövetkező öt évben Ukrajna sok figyelmet szándékozik szentelni a minőségi telekommunikációs szektor, az 5G technológia fejlesztésének.

Ugyancsak az elnök tervei között szerepel véghezvinni a nagyprivatizációt, „érdekes objektumok százait” adva el hatékony befektetőknek, emellett normális működési feltételeket alakítana ki az energetikai piacokon és az üzleti életben.

Hogy a kaszinók engedélyezése miért került előtérbe? Ukrajnában 2009 óta tiltott a szerencsejáték üzletág. A játéktermek azonban illegálisan tovább működnek országszerte. Ez a feketegazdaság azonban érthetően nem fizet adót – mutat rá az Ukrajinszka Pravda.

(pravda.com.ua/Kárpátalja)