Elit alakulat vitte a tábornok zokniját a frontra

2019. augusztus 10., 13:27

A Donyec-medencében egy ukrán tábornok arra utasította az Ukrán Fegyveres Erők elit katonáit, hogy zoknit vigyenek neki a frontvonalra. Az esetről Mihajlo Makaruk, az InformNapalm nemzetközi hírszerző közösség szóvivője számolt be a Facebook közösségi oldalon – írja az UNIAN hírügynökség.

A történet szerint az ukrán hadsereg elit katonáinak egy csoportja azt a parancsot kapta, hogy mielőbb juttassanak el a tábornokhoz a frontvonalra egy titkos minősítésű küldeményt. „Az életüket kockáztatva és tisztában lévén a feladat fontosságával, a különleges erők végrehajtották a feladatot” – írta Makaruk.

A beszámoló szerint a helyszínre érve a küldeményt személyesen a tábornoknak adták át. Az mindjárt ki is nyitotta a csomagot, a katonák előtt. „S elővette a zoknikat, amelyeket ezen a módon juttattak el hozzá… A speciális rendeltetésű katonáknak harci riadót rendeltek el, hogy kézbesítsék a zoknikat…” – háborgott Makaruk.

A hírt olvasván sok Facebook-felhasználó azt feltételezte hozzászólásában, hogy a katonák gyakorlaton vehettek részt, esetleg a megadott útvonal begyakorlása lehetett a feladat. Az UNIAN viszont felidézi, korábban Ruszlan Homcsak vezérkari főnök az ukrán hadsereg egyik problémájának nevezte a katonakollektívákon belüli kapcsolatokat.

(unian.ua/Kárpátalja)