Petíció: a dollárt tegyék meg ukrán nemzeti valutának

2019. augusztus 12., 14:07

Az államfő weboldalán bejegyzett petícióban kérik, hogy Ukrajnában hajtsanak végre monetáris reformot, s nemzeti valutának a hrivnya helyett tegyék meg a dollárt – jelentette a liga.net.

A petíciót augusztus 7-én regisztrálták, az augusztus 11. esti állapot szerint 775-en támogatták aláírásukkal a kezdeményezést.

„Az ukrán nemzeti valuta instabilitása miatt kérjük monetáris reform végrehajtását, kicserélve Ukrajna nemzeti valutáját, a hrivnyát a stabilabb amerikai dollárra, egyúttal átszámítva az árakat, tarifákat, béreket, ösztöndíjakat, nyugdíjakat, a vállalatok, intézmények és szervezetek számláin lévő pénzeszközöket és a lakossági megtakarításokat” – írta a petíciót jegyző Szerhij Androscsuk Volodimir Zelenszkij elnöknek.

Ahhoz, hogy az államfő érdemben foglalkozzon a petícióval, legalább 25 ezer aláírásnak kell összegyűlnie 90 napon belül.

A korreszpondent.net emlékeztet, hogy korábban két olyan petíció is összegyűjtötte a szükséges számú aláírást, amelyekben Andrij Bohdan elbocsátását kezdeményezték az Elnöki Hivatal éléről.

(liga.net/korrespondent.net/Kárpátalja)