Kárpátalján vizsgálják, miként jutottak át Magyarországra a migránsok

2019. augusztus 15., 14:31

Augusztus 14-én a magyar határrendészet illegális bevándorlók elfogásáról tájékoztatta a kárpátaljai hatóságokat – jelentette a Zakarpattya Online.

A police.hu tájékoztatása szerint Beregdaróc és Gelénes között öt magukat afgán állampolgárnak valló személyt fogtak el. A Barabási Határrendészeti Kirendeltség és a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya munkatársainak munkáját nyugdíjba vonulása előtti utolsó bevetésén a Pedró hívónevű személykereső szolgálati kutya, és hűséges társa, a Red hívónevű nyomkövető kutya segítette.

Magyar részről közölték azt is, hogy a migránsok elfogásakor két személy Ukrajna felé menekült. Rövidesen az asztélyi határőrosztály járőre a nemzeti rendőrség munkatársaival együttműködésben előállított egy 23, illetve egy 37 éves munkácsi járási újdávidházai (Nove Davidkovo) lakost, akik Magyarország területéről illegálisan léptek ukrán földre.

Az illegális bevándorlókat időközben a magyar hatóságok a visszafogadási eljárás keretében visszaszolgáltatták az ukrán félnek.

Az ügyben eljárás indult a Büntetőtörvénykönyv 332. cikkelyének 2. pontja alapján (Személyek illegális átjuttatása Ukrajna államhatárán) – közölte a kárpátaljai megyei rendőrség kommunikációs osztálya.

(zakarpattya.net.ua/police.hu/Kárpátalja)