Házi őrizetben védekezhet az Ung-parti baleset okozója

2019. augusztus 22., 20:55

Erről augusztus 22-én, csütörtökön döntött a Kárpátaljai Fellebbviteli Bíróság, helyt adva a védelem álláspontjának Ivanna Kosztrebát egész napos házi őrizetbe helyezte kötelező elektronikus, nyomkövető karkötő viselésével.

Mint ismeretes, idén június 17-én durva közúti balesetet okozott Ungváron a Szlovjanszka (Szláv) parton. Akkor a valószínűleg vétkes 21 éves sofőrt rövid kórházi ellátás után őrizetbe vették. Egyébként jogosítvány nélkül ismerőse Porsche Cayenne típusú gépkocsiját vezette. Majd az Ungvári Városi-Járási Bíróság megvizsgálta letartóztatásának kérdését, és helyt adott az ügyészség álláspontjának, mely szerint a fiatal lányt fogva kell tartani, hogy ne szökjön meg a nyomozás elől. Az eltelt időszakban a vádlott védőügyvédje több alkalommal kérelmezte a lány szabadlábra helyezését.

A balesetben súlyos sérüléseket szenvedett a másik gépkocsi sofőrje, de csodával határos módon életben maradt, és közel egy hónapnyi kóma után magához tért. Olekszand Kosztyukot nemrég hazaengedték a kórházból. Egyelőre tolószékbe kényszerül, további költséges kezelés és még számos műtét vár a férfira.

(0312.ua/RV)