A kormány támogatta Hajdaj kormányzó-helyettesi kinevezését

2019. augusztus 22., 17:34

A miniszteri kabinet augusztus 21-i ülésén jóváhagyta Szerhij Hajdaj kinevezését a Kárpátaljai Megyei Állami Adminisztráció vezetőjének első helyettesévé – jelentette a Zakarpattya Online Vitalij Hrehor civil jogvédőre hivatkozva. 

A hírt a portál kormányzati forrásai is megerősítették. 

Hrehor szerint Hajdaj kinevezésére megközelítőleg egy hét múlva kerülhet sor.

Szerhij Hajdaj Ivan Durant váltja a poszton, aki az előző kormányzó, Hennagyij Moszkal első helyettese volt, ám még júliusban benyújtotta lemondását Ihor Bondarenkónak, a Volodimir Zelenszkij elnök által kinevezett új megyei vezetőnek.

A Zakarpattya Online emlékeztet, Szerhij Hajdaj korábban a Munkácsi Járási Állami Adminisztráció vezetőjeként dolgozott. Néhány hete neve a kormányzói tisztség kapcsán is felmerült. 

A portál úgy értesült, a megyei állami adminisztráció apparátusának élére Olha Travinát jelölték. Travina jelenleg az Ungvári Városi Tanács Munkaügyi és Szociális Igazgatóságának főosztályvezetője, korábban a gazdasági és stratégiai tervezési főosztályt vezette a városházán. A Zakarpattya Online úgy tudja, azért volt kénytelen távozni előző hivatalából, mert nézeteltérése támadt Bohdan Andrijiv polgármesterrel.

(zakarpattya.net.ua/Kárpátalja)