Magának tartja fenn a legjobb parlamenti ülőhelyeket a Nép Szolgája

2019. augusztus 23., 11:41

A Nép Szolgája párt, amely a július 21-i előrehozott parlamenti választások eredményeként többségbe került a Legfelső Tanácsban, lefoglalta képviselői számára a szónoki emelvény előtti első sorokat a törvényhozás üléstermében, a háttérbe szorítva ezzel a többi frakciót – jelentette a Korreszpondent.net és az Ukrajinszka Pravda augusztus 20-án.

Ez az új elrendezés a leendő kormánypárt „találmánya”, hiszen korábban a parlamenti többséget alkotó frakciók a terem előterében fenntartottak egy szektort a kisebbség számára, oly módon alakítva ki az ülésrendet, hogy valamennyi pártnak közvetlen hozzáférése legyen a szónoki emelvényhez.

Az új ülésrend egy sor előnnyel jár majd a Nép Szolgája számára. Így a parlamenti ülések televíziós közvetítése során a nézők elsősorban a „nép szolgáit” látják majd, hiszen a kamerák főként az ülésterem első soraira összpontosítanak. Talán ennél is fontosabb azonban, hogy mostantól az ellenzéki frakciók nehézségekbe ütköznek majd, ha blokád alá akarják vonni a szónoki emelvényt, mivel a leendő kormánypárt képviselői megakadályozhatják őket ebben. Ugyancsak a többség „védelme” alá kerül a házelnök, a kormánypáholy és az államfő parlamenti ülőhelye.

(korrespondent.net/pravda.com.ua/Kárpátalja)