Szörnyű halálos baleset az Ungvári járásban

2019. augusztus 25., 20:18

Szombaton, augusztus 24-én tragikus közúti baleset történt Nevickén.

A helyi futballpálya közelében este 19 óra 20 perckor két nő akart átkelni a zebrán. Az egyik gépkocsivezető megállt, hogy átengedje a gyalogosokat, de csak a fiatalabb érkezett átmenni, mert az első autót követő sofőr nem lassított és nagy sebességgel belehajtott a már álló gépkocsiba. Az ütközés olyan erejű volt, hogy az első gépkocsi (amelyik átengedte a gyalogosokat) áthajtott a második gyalogoson. Az idős nő a helyszínen életét vesztette.

A helyszínre kiérkezett rendőrök egy időre lezárták a Perecseny felé vezető főutat és kerülőúton, a falun keresztül vezették el a forgalmat. Az előzetes információ szerint a Renault márkájú gépkocsi megállt az úttesten átkelni szándékozó gyalogosok miatt, eközben hátulról nagy erővel belerohant az utána haladó Audi A4 típusú gépjármű. Az ütközés következtében az első autó elgázolta az éppen előtte áthaladó idősebbik gyalogost, aki belehalt sérüléseibe.

A balesetet okozó sofőr ittas volt, sőt, szemtelenül viselkedett: amikor megjegyzést tettek neki, hogy nem engedi át a gyalogosokat, méltatlan kézjelzéssel intett ki az ablakon. Őt a rendőrök őrizetbe vették. Az ügyben nyomozást indítottak.

(zak-kor.net/RV)