Letartóztatták a hazatérő Bohatirjovát

2019. augusztus 28., 10:54

Rajisza Bohatirjova, aki Viktor Janukovics elnöksége idején az egészségügyi tárcát vezette, visszatért Ukrajnába, ahol a rendőrség azonnal letartóztatta – jelentette az Ukrajinszka Pravda az Állami Határőrszolgálat (DPSZ) tájékoztatása nyomán.

„Bohatirjovát a Minszkből érkező járaton fedezték fel. A határőrök megállapították, hogy érvényben van vele kapcsolatban a bűnüldöző szervek egyikének megbízása” – közölte a DPSZ sajtószolgálata.

Bohatirjova repülőgépe augusztus 27-én délben ért földet Ukrajnában. A határőrök mindjárt a repülőtéren előállították őt, majd átadták a nemzeti rendőrség munkatársainak.

A letartóztatott exminisztert 6,481 millió hrivnya költségvetési forrás elsikkasztásával gyanúsítják. Bohatirjova majd öt éven át bujkált a nyomozók elől.

A Belügyminisztérium weboldalán megjelent tájékoztatás szerint a bíróság elrendelte a gyanúsított előzetes letartóztatását.

Az Ukrajinszka Pravda emlékeztet, Kijev Holoszijevi Kerületi Bírósága augusztus 14-én utasította az illetékes ügyészt, hogy szüntesse be a Bohatirjova ellen folyó büntetőjogi eljárást. Az indoklás szerint a nyomozó túllépve az eljárási határidőt nem vizsgálta meg a gyanúsított ártatlanságának bizonyítékait.

(pravda.com.ua/Kárpátalja)