Az ukránok 63%-a elégedett Zelenszkij első intézkedéseivel

2019. augusztus 31., 21:37

Volodimir Zelenszkij tavasszal megválasztott ukrán elnök a polgárok 70%-ának bizalmát élvezi, az ukránok 63%-a pozitívan értékeli az ország hatodik elnökének és csapatának első intézkedéseit – jelentette az Ukrajinszka Pravda az Iljko Kucseriv Demokratikus Kezdeményezések Alap és a Kijevi Nemzetközi Szociológiai Intézet közös felmérését ismertetve.

Ukrajna fennállása óta az ország valamennyi elnöke közül Zelenszkijben bízik meg leginkább a lakosság. Csapata vezetőinek bizalmi-bizalmatlansági mérlege is pozitív: Dmitro Razumkové, a Legfelső Tanács elnökéé +25%; Andrij Bohdané, az Elnöki Hivatal vezetőjéé +5%.

A többi parlamenti párt vezetőjének negatív a bizalmi-bizalmatlansági mérlege: Szvjatoszlav Vakarcsuk -25%, Jurij Bojko -37%, Julija Timosenko -63%, Petro Porosenko -72%.

Zelenszkij elnök és csapata első intézkedéseit a polgárok 63%-a értékeli pozitívan, 13% negatívan, 24% pedig nem foglalt állást. Az ország valamennyi régiójában a pozitív megítélés dominál: a nyugatiban 72%, a központiban 65%, a déliben 48%, a keletiben 64%. Alapvetően minden korosztály pozitívan értékeli Zelenszkij első intézkedéseit (különösen a fiatalok: 76%).

Augusztus 27-én volt 100 napja, hogy Volodimir Zelenszkij elnök hivatalba lépett.

(pravda.com.ua/Kárpátalja)