Eltiltanák a bűnüldöző szerveket a gazdasági élettől

2019. szeptember 4., 20:17

Olekszij Honcsaruk miniszterelnök szerint az Ukrán Biztonsági Szolgálatnak fel kell számolnia a gazdasági bűnözés elleni főosztályát (UBEZ) – írja az Ukrajinszka Pravda.

„Az UBEZ már a múlté. A folyamat még nem zárult le, de ezek az első erőteljes lépések, amelyek azt mutatják, hogy a bűnüldöző szerveknek meg kell változtatniuk a viszonyulásukat az üzleti élethez. … Arra számítunk, hogy még ebben a hónapban elfogadunk minden szükséges törvényt, hogy távol tartsuk az összes bűnüldöző és erőszakszervezetet a gazdasági élettől, s kedvező feltételeket teremtsünk a fejlődéséhez” – közölte a miniszterelnök.

A kormány és az IT-iparág képviselőinek szerdai kijevi találkozóján Honcsaruk jelezte, hogy aktívabb fellépésre számít, ami az üzleti szereplőknek az erőszakszervezetek önkényével szembeni védelmét illeti.

Az Ukrajinszka Pravda emlékeztet, hétfőn a kormány első ülésén a miniszterelnök bejelentette, hogy döntöttek a nemzeti rendőrség gazdasági részlegének megszüntetéséről, így a hatóság mostantól nem avatkozhat be az üzleti életbe. Ugyanakkor korábban ismertté vált, hogy létre szándékoznak hozni a Pénzügyi Nyomozószolgálatot, melynek feladata a pénzügyi és gazdasági visszaélések elleni küzdelem lesz.

(pravda.com.ua/Kárpátalja)