„Vásárolj találkozót” és ... építs vécét

2019. szeptember 4., 20:56

Kárpátalján néhány éve időről időre szerveznek „Vásárolj találkozót” mottójú akciót különböző nemes célok megvalósítása céljából.

Ezúttal is így történt. A huszti járási Alsóbisztrán (Nizsnya Bisztra) a szülők megunták azt a tényt, hogy az iskolában tűrhetetlen állapotok uralkodtak a vécében. Marija Man, az akció társszervezője a Facebook-oldalán tette közzé a gyűjtés eredményét. „Tudom, hogy a vécéről nem nagyon szoktunk beszélni, de ez tényleg nagyon fontos! Aki egyszer is járt Alsóbisztrán, az tudja, milyen próbatétel megközelíteni azt a helyi iskolában. A tanulók pedig naponta kénytelenek a sötét, nedves, büdös helyiséget látogatni. De nézzék meg, most milyen szép lett!” – írja Marija és fényképet is mellékel arról, hogyan nézett ki és most milyen az iskolai vécé.

Marija közölte, hogy a „Vásárolj találkozót” akció során befolyt összeg – 39 876 hrivnya –a felújítási munkálatok közel felére volt elegendő. Az Alsóbisztrai Gimnáziumban (korábban bentlakásos iskola nevet viselte) hátrányos helyzetű és kis jövedelmű családok gyermekei tanulnak.

Egyébként az iskolai vécék állapota Kárpátalja több iskolájában is gondot okoz.

(0312.ua/RV)