Nem kizártak az előrehozott helyhatósági választások egyes régiókban

2019. szeptember 12., 13:57

Több megyében is lehetséges az előrehozott helyhatósági választások megtartása a területi közösségek megalakításának befejezése után – jelentette ki az Ukrajinszka Pravdának adott interjújában Olekszandr Kacsura parlamenti képviselő, a Nép Szolgája párt frakciójának tagja, az Államhatalmi és Helyi Önkormányzati, Regionális Fejlesztési és Városfejlesztési Bizottság helyettes vezetője.

„Ami a helyhatósági választásokat illeti, jobb szeretném, ha előbb lezárulna a decentralizáció folyamata, s úgy gondolom, csak ezt követően válnak lehetségesekké a választások” – fogalmazott a politikus arra a kérdésre válaszolva, vajon azt jelenti-e a Központi Választási Bizottság összetételének napirenden lévő megváltoztatása, hogy soron kívüli választások várnak az ukrán polgárokra.

Kacsura abból a feltevésből indult ki, hogy a decentralizáció folyamata tavasszal lezárulhat.

„Nem zárom ki ezt a lehetőséget (az előrehozott választásokét – a szerk.), mert amennyiben befejeződik a decentralizáció folyamata, ha minden közösség megalakul, akkor, érthető módon, logikus az újraindítás. Azonban sok olyan régió is van, és én ezt elmondtam pártunk vezetésének s az Elnöki Hivatalnak is, amelyeket most kell újraindítani” – vélte a képviselő.

A honatya nem közölte, mely régiókra gondol, csupán annyit mondott, hogy Szumi megyében van egy ilyen problémás város.

Arra a kérdésre, hogy szó van-e Odesszáról, Harkivról, Luckról és Kijevről is, Kacsura csupán megerősítette, hogy „problémásaknak” tartja ezeket a városokat.

(pravda.com.ua/Kárpátalja)