Csúcson Zelenszkij támogatottsága

2019. szeptember 13., 20:18

Szeptember elejére júliushoz képest kis híján a másfélszeresére nőtt azok aránya, akik elégedettek Volodimir Zelenszkij tevékenységével – jelentette az Ukrajinszka Pravda a Rejting Szociológiai Csoport felmérését ismertetve.

A szeptember 6–10. között végzett felmérés értelmében a válaszadók 71%-a elégedett Volodimir Zelenszkij elnök tevékenységével, 11%-nak ezzel ellentétes a véleménye, 18% nem tudta megfogalmazni viszonyulását az államfő teljesítményéhez.

Az év elején a Zelenszkijjel elégedettek aránya nem érte el a 20%-ot, nyáron az elégedettek aránya 50% körül mozgott, ezért keltett némi megdöbbenést, hogy az elnök munkájával elégedettek aránya szeptember elejére kis híján a másfélszeresére nőtt júliushoz képest.

A felmérésből azt is megtudhatjuk, hogy a válaszadók 29%-a értékeli pozitívan Olekszij Honcsaruk miniszterelnök tevékenységét. Ugyanakkor a megkérdezettek 60%-a nem tudta értékelni a kormányfő munkáját.

A Legfelső Tanács tevékenységével a válaszadók 39%-a elégedett, 16%-uk elégedetlen, 45% nem tudta értékelni a Rada munkáját.

Összességében a válaszadók 55%-a szerint helyes irányban haladnak a dolgok Ukrajnában, 18% szerint nem jó irányban haladunk, 26% nem foglalt állást.

Az Ukrajinszka Pravda megjegyzi, az elnök megítélésére befolyással lehetett, hogy szeptember 7-én került sor az Ukrajna és Oroszország közötti fogolycserére.

(pravda.com.ua/Kárpátalja)