Tartálykocsival ütközött egy autóbusz: kilenc halott

2019. szeptember 23., 13:03

Szeptember 22-én késő este Zsitomir megyében teherautóval ütközött egy autóbusz, minek következtében kilencen meghaltak, további 11 ember megsérült – jelentette az Ukrajinszka Pravda a Zsitomir megyei rendőrség és a Rendkívüli Helyzetek Állami Szolgálatának (DSZNSZ) tájékoztatása nyomán.

A rendőrség közölte, vasárnap este 22.30 óra tájban a Kijev–Csap autóúton a novohrad-volinszkij járási Velikij Mologykiv községtől nem messze a DAF típusú félpótkocsis teherautó 55 éves vezetője a főváros irányában haladva elveszítette uralmát a jármű fölött, s ütközött az út szélén álló Zsitomir–Jaremcse menetrendszerű autóbusszal. Az autóbusz 66 éves sofőrje kereket cserélni állt meg. Az utasok egy része elhagyta az autóbuszt, s az út szélén állt. Az ütközés következtében az autóbusz kilenc utasa meghalt. A tehergépkocsi vezetőjét és további kilenc 42 és 71 év közötti utast a novohrad-volinszkiji kórházba szállítottak. 

A DSZNSZ reggeli összesítése szerint szakembereiket 23.26 órakor riasztották a halottak és a sebesültek kiszabadításához. A szolgálatnál 11 sérültről tudnak.

A gépkocsi vezetőjét őrizetbe vették.

(pravda.com.ua/Kárpátalja)