Letartóztatták az ukrán rendőrfőnök volt feleségét Lengyelországban

2019. szeptember 25., 15:43

A lengyel határőrök őrizetbe vettek négy személyt, akik megkíséreltek törvénytelenül Ukrajnából Lengyelországba vinni 500 ezer eurót – jelentette az Ukrajinszka Pravda a polskieradio24.pl nyomán.

A tájékoztatás szerint a három ukrán és egy horvát állampolgár letartóztatására még szombaton került sor a hrebennei határátkelőhelyen. Az elkövetők egy autóban szándékoztak átjuttatni a határon a félmillió eurót, melyet előzetesen nem deklaráltak. Valamennyiük ellen pénzmosás vádjával indult eljárás. 

Az Ukrajinszka Pravda közölte, a letartóztatottak egyike Viktorija Knyazeva, az ukrán rendőrség országos főparancsnokának volt felesége. Korábban Szerhij Knyazev félretájékoztatásnak nevezte az exfeleségével kapcsolatos hírt, ám kedden délután benyújtotta lemondását a belügyminiszternek, amit sajtótájékoztatón jelentett be.

Az Ukrajinszka Pravda emlékeztet, Szerhij Knyazev 2017 februárjától állt a rendőrség élén. A portál forrásaitól úgy értesült, a rendőrfőnök még a múlt héten döntött távozásáról, amelynek hátterében egy kinevezések okozta konfliktus állhat, volt feleségének ügye csupán felgyorsította távozását. 

(pravda.com.ua/Kárpátalja)