Eszköztámogatásban részesültek a „GENIUS” Tehetségpontok a 2019/2020-as tanévben is

2019. szeptember 27., 11:59

A „GENIUS” Jótékonysági Alapítvány 2011-ben jött létre azzal a céllal, hogy a kárpátaljai magyar informális oktatásszervezés és az ezzel összefüggő tehetséggondozás terén kialakult hiányt betöltse. Az Alapítványt a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola a Kárpátaljai Magyar Pedagógusszövetséggel közösen hozta létre.

A „GENIUS” Jótékonysági Alapítvány egyik fő tevékenysége a kárpátaljai tehetséges diákok megtalálása, felkarolása és segítése. Ennek érdekében Kárpátalja nyolc iskolájában működtet Tehetségpontot, ahol a tanév első félévében hétvégi oktatás keretében tartanak foglalkozásokat a tehetségesebb tanulóknak. A Tehetségpontokban tartandó képzések háttérmunkálatait a Kárpátaljai Tehetségsegítő Tanács végzi, melynek feladata a foglalkozások, tanórák kidolgozása, a tantárgyak beosztása.

2019. szeptember 24-én ült össze a Kárpátaljai Tehetségsegítő Tanács annak érdekében, hogy meghatározza a Tehetségpontok idei munkáját. Ebben a tanévben a „GENIUS” Jótékonysági Alapítvány a magyar kormány, a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkárság és a Bethlen Gábor Alapnak köszönhetően 2 129 119 forint értékű eszköztámogatással biztosítja az esélyegyenlőség jegyében megvalósuló tehetséggondozást a 8 Tehetségpontban. Az eszköztámogatás egy laptopot, vetítőt, festékpatront, Növénytan c. tankönyvet és egy csomag A4-es papírt tartalmazott. A tehetségpontok bázisát az alábbi iskolák képezik: Aknaszlatinai Bolyai János Középiskola (igazgató: Benedek Imre), Bátyúi Középiskola (igazgató: Baraté Béla), II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola Felsőfokú Szakképzési Intézete (igazgató: Soós Katalin), Mezővári II. Rákóczi Ferenc Középiskola (igazgató: Izsák Valentina), Nagydobronyi Középiskola (igazgató: Kántor József), Péterfalvai Református Líceum (igazgató: Bohut Andrea), Ungvári 10. Sz. Dayka Gábor Középiskola (igazgató: Kulin Judit). A tehetségpontokban oktató tanárok a kapott eszközöket egész évben használhatják a tananyag hatékonyabb átadásának érdekében.

Az átadó kezdetén Váradi Natália, az Alapítvány irodaigazgatója köszöntötte az egybegyűlteket, s megköszönte a jelenlévőknek az eddigi munkájukat. Az eszközöket Orosz Ildikó, a Kárpátaljai Tehetségsegítő Tanács és a Kárpátaljai Magyar Pedagógusszövetség elnöke adta át az iskolaigazgatóknak.

A „GENIUS” Jótékonysági Alapítvány ezúton is sikerekben gazdag eredményes tanévet kíván a 8 Tehetségpont pedagógusainak és diákjainak.

„GENIUS” Jótékonysági Alapítvány