Kinevezésekről döntött és törvénytervezeteket fogadott el a kormány

2019. szeptember 30., 09:41

A miniszteri kabinet vasárnapi ülésén elfogadta a kormány cselekvési tervét, ezenkívül kinevezésekről és törvénytervezetekről is döntött a testület – jelentette az Ukrajinszka Pravda a kabinet sajtószolgálatának a késő esti órákban megjelent közleménye alapján.

A tájékoztatás szerint a Gazdaságfejlesztési, Kereskedelmi és Mezőgazdasági Minisztérium helyettes vezetőivé Inna Metyeljevát és Julija Szviridenkót nevezték ki. Az energetikai és környezetvédelmi miniszter helyettese Irina Sztavcsuk lett. A Település- és Területfejlesztési Tárca európai integrációért felelős helyettes vezetőjének feladatait Julian Csaplinszkij látja el.

A kormány ugyanakkor felmentette hivatalából Ligyija Havrilovát, az Állami Számvevőszék elnökének helyettesét és Jevhen Asztasevet, az Állami Vagyonalap helyettes vezetőjét. Szintén menesztették tisztéből Natalija Bojkót, az Energetikai és Szénipari Minisztérium helyettes vezetőjét és Makszim Nemcsinovot, a tárca államtitkárát.

A miniszteri kabinet jóváhagyott egy sor törvénytervezetet. Így a parlament elé kerülhet többek között az a törvénycsomag, amely szabályozni hivatott a borostyán kitermelését Ukrajnában, illetve véglegesítették a szerencsejátékok ukrajnai legalizálását kimondó jogszabály tervezetét. Ez utóbbi dokumentum a szerencsejátékokat kizárólag a szállodák területén engedélyezné, s csakis a nemzetközi szabványoknak megfelelő szoftverekkel ellátott berendezéseken – derül ki a tájékoztatásból.

(pravda.com.ua/Kárpátalja)